Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Grote Boze Wolf’ krijgt 60 jaar cel voor misbruik van 276 jongens en meisjes

Een Colombiaanse man is door een rechtbank veroordeeld tot zestig jaar celstraf voor het misbruiken van 276 jongens en meisjes. Onder de schuilnaam ‘Lobo Ferroz’, wat Spaans is voor het sprookjeskarakter de ‘Grote Boze Wolf’ uit Roodkapje, verkocht hij online foto's en video's van het misbruik.

De verwijzing naar het karakter uit het sprookje van de gebroeders Grimm, weerspiegelt de verwrongen persoonlijkheid van wat mogelijk een van de ergste misdadigers van de Colombiaanse geschiedenis is ‘en misschien wel van de wereld’, zo beschrijft het Colombiaanse Semana

Juan Carlos Sánchez Latorre werd vorig jaar gearresteerd in buurland Venezuela, na vijf jaar voortvluchtig te zijn geweest. De Colombiaan bekende tijdens zijn proces schuld aan misbruik van 276 jongens en meisjes. Volgens de rechtbank in Barranquilla gebeurde dat in 2007 en 2008.

Sánchez Latorre ontmoette zijn slachtoffers online en sprak met ze af in winkelcentra. Foto’s en video’s van het misbruik deelde hij vervolgens online. De autoriteiten verdenken de pedofiel ervan dat hij ook andere misdaden in Venezuela heeft begaan.

Volgens Semana gaat het om ‘een macabere geschiedenis’ van meer dan vijfhonderd kinderen. Het jongste slachtoffer zou slechts 14 maanden oud zijn geweest. Anderen waren tussen de 8 en 14 jaar oud. Dat maakt hem een van de grootste serieverkrachters ter wereld. Vanwege de macabere manier waarop hij de misdaden pleegde, beschouwen experts hem volgens dat blad ook als ‘een van de bekendste pedofielen en psychopaten van de recente geschiedenis’.

In 2005 zou een rechter hem hebben laten gaan en die straffeloosheid heeft volgens Semana ‘de eetlust van de Grote Boze Wolf ontketend’. 

  1. ‘Al heb ik geen armen en benen meer, ik blijf evengoed mama’
    PREMIUM

    ‘Al heb ik geen armen en benen meer, ik blijf evengoed mama’

    Ze dachten eerst aan griep. Vervolgens vermoedden dokters een ontsteking in het bloed. En dan een infectie van de luchtwegen. Maar het was de vleesetende bacterie die zich - meedogenloos - lastig deed vinden. Kostbare tijd ging verloren, met grote gevolgen. Tara De Bolle uit het Vlaams-Brabantse Liedekerke - amper 33 én moeder - verloor beide onderarmen én benen tot boven de knie. ,,Ik héb donkere gedachten gehad, ja. Maar ik ben blij dat ik nog leef."