Heeft het laatste uur van Hongarije als EU-lid geslagen? ‘Je kunt die bevolking niet laten vallen’

VideoZelden vertoond in Brussel: Europese leiders (Mark Rutte) die een EU-lidstaat (Hongarije) openlijk vragen te vertrekken. Premier Viktor Orbán ligt al langer dwars, maar zijn nieuwe ‘anti-lhbti-wet’ was blijkbaar de druppel. Toch kan de EU niet zomaar van hem af.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Rutte krijgt steun voor aanval op Hongaarse premier: ‘Iedereen had wel tranen in de ogen’
  Play
  UPDATE / Video

  Rutte krijgt steun voor aanval op Hongaarse premier: ‘Iedereen had wel tranen in de ogen’

  Premier Mark Rutte heeft de Hongaarse premier Victor Orbán ten overstaan van de andere EU-leiders uitgedaagd de officiële procedure te starten om de Europese Unie te verlaten. Ingewijden hebben aan persbureau ANP bevestigd dat Rutte dit tijdens de EU-top in Brussel tegen Orbán heeft gezegd. Rutte kreeg veel bijval tijdens de top. ,,Dit was wel heel heftig en indrukwekkend’’, aldus de premier na afloop van het beraad, dat tot diep in de nacht duurde.