Bord voor een quarantaine hotel in China.
Volledig scherm
PREMIUM
Bord voor een quarantaine hotel in China. © REUTERS

Het leven in een Chinees quarantainehotel: waarom zou je opruimen, er komt toch niemand op bezoek

Quarantaines vormen nog altijd een belangrijk deel van het Chinese beleid om corona tegen te gaan. Iedere reiziger die van buiten China het land inkomt, moet minstens acht dagen in isolatie in een speciaal quarantainehotel. China-correspondent Roland Smid ervoer het deze week voor het eerst.

 1. Lockdowns Chinese stijl: corona is voor velen een baantje
  PREMIUM

  Lockdowns Chinese stijl: corona is voor velen een baantje

  De deur niet uit mogen, constant toezicht op je doen en laten, en elke dag getest worden: voor Chinezen is dit nog altijd dagelijkse vrees. Terwijl de wereld grotendeels af is gestapt van corona-maatregelen, leeft China nog altijd in een wereld van ‘zero-covid’. Dat betekent dat de overheid er alles aan doet om het virus volledig de kop in te drukken. Waar nieuwe besmettingen opduiken, volgt rigoureus een lockdown. Maar dan wel een lockdown in Chinese stijl.
 2. Koster vermoord, priester gewond bij kapmesaanval Spanje: politie vermoedt jihadistisch motief
  met video

  Koster vermoord, priester gewond bij kapmesaan­val Spanje: politie vermoedt jihadis­tisch motief

  De Spaanse politie gaat ervan uit dat de Marokkaan die gisteravond in Algeciras in twee kerken een priester ernstig heeft verwond en een koster vermoord jihadistische motieven had. Justitie onderzoekt in deze zaak een terroristische aanslag. Maar de dader had geen eerdere veroordeling en was niet bekend als mogelijke jihadist. In juni werd bepaald dat hij Spanje moest verlaten.