In het Poolse dorp Przewodow kwamen dinsdag 15 november twee mannen om het leven door een raketinslag, die in eerste instantie werd toegeschreven aan Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Poolse dorp Przewodow kwamen dinsdag 15 november twee mannen om het leven door een raketinslag, die in eerste instantie werd toegeschreven aan Rusland. © Wojtek Radwanski/Damien Simonart/AFP

Hoe één journalist de wereld deed vrezen voor een Derde Wereldoorlog (en zo z’n baan kwijtraakte)

Persbureau Associated Press meldde vorige week dat er twee Polen waren gestorven door een Russische raket. Een foutief bericht, zo staat nu vrijwel vast, maar de spanning was er toen niet minder om. Een lesje medialogica.

  1. LIVE | Wagner-baas daagt Zelenski uit, Nederland steunt Oekraïne met ruim 1 miljard
    OORLOG OEKRAÏNE

    LIVE | Wag­ner-baas daagt Zelenski uit, Nederland steunt Oekraïne met ruim 1 miljard

    De baas van de Russische paramilitaire groep Wagner, Yevgeny Prigojine, verscheen maandag aan boord van wat hij een Su-24 bommenwerper noemde die terugkeerde van een bombardement op Bakhmout, het epicentrum van de gevechten in het oosten van Oekraïne. Hij daagde de Oekraïense president Volodimir Zelenski uit tot een luchtduel. ‘Als je wilt, ontmoeten we elkaar in de lucht.’ Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.