Volledig scherm
© Photo News

Hoge boete voor grapjas die watergevecht in vliegtuig wilde beginnen

Een Britse vliegtuigpassagier heeft een boete van maar liefst 1200 pond (1317 euro) gekregen voor zijn kinderachtige én gewelddadige gedrag tijdens een vlucht van de Dominicaanse Republiek naar Manchester in januari. Hij begon een ‘watergevecht’ en moest uiteindelijk met handboeien vastgemaakt worden tot na de landing.

De Britse John Maxwell keerde in januari met een TUI-vlucht terug van vakantie uit de Dominicaanse Republiek. Ergens halverwege de vlucht leek het hem een leuk idee een watergevecht te beginnen en belaagde hij kinderen en hun ouders met water.

Pogingen van het vliegtuigpersoneel om de man tot bedaren te brengen werkten averechts. Maxwell begon zich agressief te gedragen en schreeuwde: ,,Wie ben jij verdomme om me te vertellen wat ik moet doen?” Bovendien dreigde hij een steward neer te slaan als die hem niet onmiddellijk met rust zou laten.

Noodlanding

De piloot overwoog daarop zelfs een noodlanding te maken, maar besloot uiteindelijk de man te laten handboeien met behulp van een speciale kit voor noodgevallen aan boord van het vliegtuig. Nadat het vliegtuig geland was in Manchester, werd de man opgewacht door enkele politieagenten die hem arresteerden.

Nu krijgt de Britse man de rekening gepresenteerd voor zijn gedrag. De plaatselijke rechter had tijdens het proces enkel medelijden met de andere passagiers. ,,Mensen sparen voor een zuurverdiende vakantie en wat krijgen ze? John Maxwell.”

Bovenop de boete van maar liefst 1200 pond moet Maxwell ook nog eens enkele honderden ponden ophoesten aan onder meer compensatiekosten.

 1. Marathon van Tokio weert recreanten, 99 nieuwe besmettingen op cruiseschip Japan
  liveblog corona

  Marathon van Tokio weert recreanten, 99 nieuwe besmettin­gen op cruise­schip Japan

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richtten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.