Volledig scherm
Hond Dik werd levend begraven door zijn baasje. © RV

Hond klautert uit graf nadat hij levend was begraven door baasje

Een Russische man schrok zich een hoedje toen hij te horen kreeg dat zijn begraven hond nog springlevend was. De man had zijn viervoeter begraven omdat hij dacht dat het beestje overleden was. Hondje Dik was echter niet dood, maar lag gewoon diep te slapen. Dat schrijft The International Business Times.

,,Dik bewoog al enkele uren niet meer. We dachten dat hij overleden was”, vertelt de Russische man uit het dorpje Novonikolsk aan lokale nieuwsmedia. De eigenaar bracht zijn hond nog dezelfde dag naar een dierenbegraafplaats, waar hij afscheid nam van zijn 18-jarige viervoeter. 

In tegenstelling tot wat zijn verdrietige baasje dacht, was Dik helemaal niet dood. De hond werd wakker uit een diepe slaap en klauterde uit zijn graf. Enkele voorbijgangers vonden de inmiddels uitgeputte Dik en brachten hem naar een dierenopvang in de buurt. Medewerkers van het centrum gingen via sociale media onmiddellijk op zoek naar de hondeneigenaar, die zich niet veel later meldde. 

Volgens Irina Mudrova, leidinggevende van de opvang, kon het baasje van Dik het dier niet wakker krijgen. ,,Gelukkig begroeven ze hem niet diep onder de grond en kon hij zelf uit het graf komen”, aldus Mudrova. Diks baasje geloofde zijn ogen niet, maar was dolblij toen hij herenigd werd met zijn hond. 

Volledig scherm
Irina met hond Dik. © RV
  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.