Ambulances buiten het hotel in Adeje.
Volledig scherm
Ambulances buiten het hotel in Adeje. © EPA

Honderd gasten 'besmet hotel’ Tenerife mogen misschien naar huis

De gezondheidsautoriteiten op Tenerife bestuderen of zo’n honderd gasten van het hotel dat afgesloten is vanwege het coronavirus binnenkort naar huis kunnen. 

Het gaat om alle mensen die afgelopen maandag, 24 februari, zijn gearriveerd en daardoor geen enkel contact hebben gehad met een van de vier Italianen die met het covid-19 virus zijn besmet en in een plaatselijk ziekenhuis liggen.

Ook inwoners van Tenerife zelf die vakantie vierden in het hotel zouden mogen vertrekken. Voor beide groepen geldt dat het alleen mensen wegmogen bij wie geen enkel symptoom is geconstateerd dat op aanwezigheid van het virus zou kunnen wijzen. Al die mensen moeten wel verplicht thuis in quarantaine.Of onder de honderd mensen ook Nederlanders zitten, is niet bekend. 

Personeel van het hotel beklaagde zich gisteren dat de werkomstandigheden zwaar zijn. Ook zij mogen het hotel niet uit. Evenmin worden ze afgelost om de ongeveer 750 gasten drie keer per dag van eten te voorzien. Er is ongeveer 200 man personeel aanwezig, onder wie de directeur van het hotel.

  1. Trump verlengt crisismaatregelen na sombere voorspellingen
    VIDEO

    Trump verlengt crisismaat­re­ge­len na sombere voorspel­lin­gen

    De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor het behouden van ‘sociale afstand’ tot elkaar blijven daarom van kracht tot 30 april. Dat heeft de president vannacht bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Eerder meldde hij nog dat het in de VS met Pasen gewoon weer ‘business as usual’ zou zijn.