Moslimgeestelijke Fethullah Gulen
Volledig scherm
Moslimgeestelijke Fethullah Gulen © AP

Honderden arrestatiebevelen tegen 'Gülen-aanhangers' in Turkije

De Turkse autoriteiten hebben opnieuw honderden arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen mensen die worden verdacht van banden met de beweging van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan houdt hem verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep in 2016. 

Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu gaat het om ruim 600 arrestatiebevelen. In december werden er ook al honderden opgepakt, omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij de mislukte staatsgreep in 2016. Sinds de couppoging zijn tienduizenden vermeende aanhangers van Gülen opgepakt. De 78-jarige Gülen, die zelf al jaren in de Amerikaanse staat Pennsylvania woont, heeft in heel Turkije aanhangers. Zelf ontkent de geestelijke alle betrokkenheid bij de couppoging, gericht tegen Erdogan. Turkije heeft de Verenigde Staten eerder al gevraagd om uitlevering, daar is vooralsnog niet naar gehandeld

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.