Volledig scherm
Door de enorme sneeuwval zijn de wegen in het midden van de Verenigde Staten onveilig geworden. © AP

Honderden ongevallen in VS door winterse storm; vijf doden

Niet alleen in de Alpen, maar ook in delen van de Verenigde Staten is veel sneeuwoverlast. Een winterse storm zorgde zaterdag in het midden van het land voor besneeuwde en papperige wegen. Zeker vijf mensen zijn bij ongelukken om het leven gekomen, meldt The New York Times.

De weginspectie in de staat Missouri meldde dat meer dan achthonderd auto-ongelukken hadden plaatsgevonden. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. Er ontstonden lange files, waarbij automobilisten tot wel acht uur vertraging opliepen. 1800 automobilisten zijn gestrand en inwoners wordt geadviseerd niet meer de weg op te gaan. Op sommige plekken viel tot bijna een halve meter sneeuw. Ook in Illinois gebeurden honderden ongelukken, waarvan één fatale crash.

,,We verwachten nog steeds meer sneeuw, dus we vragen iedereen de weg te mijden, totdat de wegen zijn schoongeveegd’’, zei agent Collin Stosberg, van de Missouri Highway Patrol. ,,Als je toch de weg op moet, zorg er dan voor dat je telefoon volledig is opgeladen, je een gordel draagt en je je snelheid aanpast aan de omstandigheden’’, zo laat de politie aan de automobilisten weten.

De winterse storm trekt richting het oosten. In de Amerikaanse hoofdstad Washington wordt enkele centimeters sneeuw verwacht. Ook Virginia moet zich opmaken voor sneeuwval.

  1. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.