Door de enorme sneeuwval zijn de wegen in het midden van de Verenigde Staten onveilig geworden.
Volledig scherm
Door de enorme sneeuwval zijn de wegen in het midden van de Verenigde Staten onveilig geworden. © AP

Honderden ongevallen in VS door winterse storm; vijf doden

Niet alleen in de Alpen, maar ook in delen van de Verenigde Staten is veel sneeuwoverlast. Een winterse storm zorgde zaterdag in het midden van het land voor besneeuwde en papperige wegen. Zeker vijf mensen zijn bij ongelukken om het leven gekomen, meldt The New York Times.

De weginspectie in de staat Missouri meldde dat meer dan achthonderd auto-ongelukken hadden plaatsgevonden. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. Er ontstonden lange files, waarbij automobilisten tot wel acht uur vertraging opliepen. 1800 automobilisten zijn gestrand en inwoners wordt geadviseerd niet meer de weg op te gaan. Op sommige plekken viel tot bijna een halve meter sneeuw. Ook in Illinois gebeurden honderden ongelukken, waarvan één fatale crash.

,,We verwachten nog steeds meer sneeuw, dus we vragen iedereen de weg te mijden, totdat de wegen zijn schoongeveegd’’, zei agent Collin Stosberg, van de Missouri Highway Patrol. ,,Als je toch de weg op moet, zorg er dan voor dat je telefoon volledig is opgeladen, je een gordel draagt en je je snelheid aanpast aan de omstandigheden’’, zo laat de politie aan de automobilisten weten.

De winterse storm trekt richting het oosten. In de Amerikaanse hoofdstad Washington wordt enkele centimeters sneeuw verwacht. Ook Virginia moet zich opmaken voor sneeuwval.

 1. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspieroefeningen in 45 seconden
  video

  Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspier­oe­fe­nin­gen in 45 seconden

  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya (29) heeft het buikspieroefeningenrecord van Juventus-voetballer Cristiano Ronaldo verpulverd. Ronaldo (35) lanceerde deze week een wedstrijdje - de Nike Living Room Cup - om thuiszitters tijdens de coronacrisis aan te sporen te blijven bewegen. Hij slaagde erin om in 45 seconden 142 keer zogenoemde core crushes te doen. Maar nu is ‘CR7' van de troon gestoten door middellangeafstandsloopster Semenya. Zij deed er in dezelfde tijd maar liefst 176.
 3. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”