Vluchtelingen en migranten van het verwoeste kamp Moria stonden vorige week in de rij om een nieuw tijdelijk kamp te betrekken.
Volledig scherm
Vluchtelingen en migranten van het verwoeste kamp Moria stonden vorige week in de rij om een nieuw tijdelijk kamp te betrekken. © REUTERS

Honderden vluchtelingen uit Moria naar Griekse vasteland

Meer dan zevenhonderd vluchtelingen uit het kamp Moria verlaten vandaag het eiland Lesbos, omdat zij asiel hebben gekregen in Griekenland. Volgens de Griekse televisiezender ERT nemen de vluchtelingen de veerboot richting Piraeus en worden zij vanuit daar over het land verdeeld.

  1. LIVE |Russisch parlement schrapt maximumleeftijd soldaten, veiling songfestivaltrofee ondersteunt Oekraïens leger
    oorlog oekraïne

    LIVE |Russisch parlement schrapt maximum­leef­tijd soldaten, veiling songfesti­valt­ro­fee onder­steunt Oekraïens leger

    Het Russische parlement heeft woensdag een wetsvoorstel goedgekeurd die de maximumleeftijd voor beroepsmilitairen schrapt. Het voorstel wordt wet na de handtekening van president Vladimir Poetin. Momenteel kunnen alleen Russen van 18-40 jaar en buitenlanders van 18-30 jaar in dienst treden van het Russische leger. Intussen veilen de Oekraïense winnaars van het Eurovisie Songfestival hun trofee om geld in te zamelen voor het leger van hun land. Dat meldt Kalush Orchestra op Instagram. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.