Vorig jaar november ontmoetten de Chinese president Xi Jinping (links) en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden elkaar tijdens de G20-top op Bali.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar november ontmoetten de Chinese president Xi Jinping (links) en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden elkaar tijdens de G20-top op Bali. © AFP

Houden China en de VS het hoofd koel in oplaaiende ‘koude oorlog’?

Het ballonincident in de VS heeft de gespannen relatie tussen Amerika en China verder op scherp gezet. Het is een nieuw hoofdstuk in de koude oorlog tussen beide grootmachten. Hoe nu verder?

4 reacties

 • maike Janssen

  4 maanden geleden
  In wat voor nare wereld leven we toch.
 • Gerrit Reindsen

  4 maanden geleden
  Ik denk dat Amerika het hoofd niet koel kan houden Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe oorlogen,om de staatskas te spekken Ze hebben de meeste staatsschuld van de wereld
 • JM Luinge

  4 maanden geleden
  Het is overduidelijk dat de VS haar machtspositie in de wereld aan het verliezen is. Zowel op economisch als op technisch gebied. Om dan een "vijand" te creëren die op beide fronten verder vooruitloopt is typisch iets voor de VS.
 • Michel Fijen

  4 maanden geleden
  Wat een artikel om niets. Alsof China met de huidige stand van de techniek een joekel van een spionage ballon over Amerika laat varen die iedereen van kilometers afstand kan zien. Het is gewoon weer stemmingmakerij. Mensen gebruik toch je verstand.