Volledig scherm
Het huis in Queens waar Trump de eerste vier jaar van zijn leven doorbracht. © AFP

Huis waar Donald Trump zijn eerste levensjaren doorbracht opnieuw op de markt

In het New Yorkse stadsdeel Queens staat het huis dat president Donald Trumps vader Fred in 1940 bouwde opnieuw te koop. Het huis, waar Donald tot zijn vierde woonde, is de afgelopen jaren meermaals van eigenaar verwisseld en wordt in november geveild.

Trump bracht zijn vroegste jeugd door in het vijf slaapkamers en drie badkamers tellende pand, dat sinds Trumps politieke carrière op gang kwam al meerdere keren is verkocht.

Toen in juli 2016 bekend werd dat Trump de Republikeinse presidentskandidaat werd, zetten de toenmalige eigenaars het voor 1,65 miljoen dollar te koop. Het huis werd - voor een lagere prijs - echter pas verkocht toen Trump in december 2016 daadwerkelijk president-elect was geworden. Een makelaar uit Manhattan legde 1,25 miljoen dollar neer voor het pand zonder er ooit te zijn geweest.

Enkele maanden later, in maart 2017 verkocht hij het voor 2,14 miljoen dollar. Het is onduidelijk wie de nieuwe eigenaar is, maar het zou om een Chinese investeringsmaatschappij gaan. Diezelfde zomer werden via AirBnb voor 725 dollar per nacht kamers verhuurd.

In februari van dit jaar kwam het huis opnieuw op de markt, nu voor 2,9 miljoen dollar. Op foto’s was te zien dat het huis gevuld was met Trump-parafernalia. In een van de kamers hing een bordje met de tekst dat ‘hier president Donald J. Trump waarschijnlijk is verwekt door zijn ouders, Fred en Mary Trump’.

Twee weken later werd het huis echter al van de markt gehaald, maar een nieuwe veiling staat nu gepland op 14 november. Geïnteresseerde bieders moeten honderd dollar betalen om documenten over het huis te krijgen. Ze krijgen daar dan wel weer een kopie van het geboorte-uittreksel van Trump bij, waar zwart op wit op staat dat dit het eerste huis was waar hij na zijn geboorte in het Jamaica Hospital in Queens woonde.

Volledig scherm
Het huis in Queens waar Trump de eerste vier jaar van zijn leven doorbracht (archieffoto). © AP
  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.