ICE vliegt in brand in Duitsland, forse vertraging voor reizigers

VIDEOARNHEM - In een coupé van de hogesnelheidstrein ICE tussen Frankfurt en Keulen is vanochtend brand uitgebroken. Niemand is daarbij gewond geraakt. Wel zijn er vertragingen ontstaan op het drukke traject.

De brand brak uit in de buurt van de stad Dierdorf. Volgens de politie is de trein tot stilstand gebracht en zijn alle 510 mensen aan boord geëvacueerd.

De Duitse spoorwegexploitant Deutsche Bahn meldt dat een deel van spoor tussen Siegburg en Montabaur afgesloten is. Hierdoor rijden veel treinen niet of met vertraging. 

De NS meldt dat reizigers die vandaag en zaterdagochtend met een ICE van NS via Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Frankfurt reizen rekening moet houden met anderhalf uur vertraging. Alle internationale treinen rijden naar verwachting wel, maar ze moeten worden omgeleid.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Volledig scherm
De felle brand legt een treinstel volledig in de as. © REUTERS
 1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
  VIDEO

  Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

  Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”
 2. Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.