Éric Zemmour
Volledig scherm
PREMIUM
Éric Zemmour © AFP

‘Ik wil Frankrijk redden, zodat onze dochters straks niet allemaal met een hoofddoek lopen’

PresidentskandidaatOp zijn eerste verkiezingsbijeenkomst braken gevechten uit. Hij is uitermate omstreden én ontzettend populair. De extreemrechtse Franse politicus Éric Zemmour wil president worden.

 1. Trump speecht weer, maar kondigt geen kandidaatschap aan

  Trump speecht weer, maar kondigt geen kandidaat­schap aan

  In een toespraak van twee uur in de Amerikaanse staat Arizona heeft de voormalige Amerikaanse president Donald Trump gesproken over problemen in de VS, waaronder de pandemie, inflatie en het parlementaire onderzoek naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Hij herhaalde zijn bekende beschuldiging dat de verkiezingen van 2020 ,,gestolen” zijn. Maar Trump zei niet of hij zelf weer kandidaat zal zijn bij de presidentsverkiezingen van 2024.
 2. Oud-voorzitter defensievakbond: ‘Ik zag al vroeg dat het mis zou gaan met Afghaanse tolken’
  PREMIUM
  Dit was 2021

  Oud-voorzitter defensie­vak­bond: ‘Ik zag al vroeg dat het mis zou gaan met Afghaanse tolken’

  In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. Vandaag: de evacuatie uit Kaboel. Voor Anne-Marie Snels staat heel 2021 in het teken van de evacuatie van lokale tolken en bewakers die Nederland hebben geholpen bij de missie in Afghanistan. ,,We hebben mensen laten vallen als een baksteen’’, zegt de oud-voorzitter van de defensievakbond AFMP.