De Deense premier Mette Frederiksen ziet licht aan het eind van de donkere tunnel.
Volledig scherm
De Deense premier Mette Frederiksen ziet licht aan het eind van de donkere tunnel. © EPA

In Denemarken is corona geen gevaar meer: ‘We nemen afscheid van beperkingen’

Denemarken schrapt volgende week alle binnenlandse coronamaatregelen, ondanks de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen. Covid is geen gevaar meer voor de samenleving, is de boodschap. ,,We nemen afscheid van beperkingen en verwelkomen het leven zoals we dat vóór corona kenden”, zei premier Mette Frederiksen. 

9 reacties

 • Ron van Dijk

  4 maanden geleden
  Niet ongeduldig zijn. Het gaat de goeie kant op en het is te verwachten dat er ook in Nederland spoedig verdere versoepelingen komen.
 • Wilhelmus Liebrand

  4 maanden geleden
  Waarschijnlijk wonen er in Denemarken minder betweterige eigenwijze wappies die alles beter weten en overal lak aan hebben. De regering is veel te soft en de bevolking veel te eigenwijs hier in ons polderlandje. Op naar de volgende lockdown.
 • frank jansen

  4 maanden geleden
  @jessica: Denemarken heeft niet alle versoepelingen teruggedraaid. Zij hebben alleen met ingang van 12 november de coronapas vanaf 15 jaar voor alle openbare gelegenheden verplicht gesteld. En dat kost de belastingbetaler geen cent en de economie blijft overeind
 • frank jansen

  4 maanden geleden
  @matie: Nederland heeft geen strategie. Ze doen maar wat.
 • frank jansen

  4 maanden geleden
  Denemarken heeft de civiele epidemie onder controle. In tegenstelling tot Nederland is dat gelukt door tijdige slimme maatregelen en snelle bijsturing. In de afgelopen 2 haar hebben ze in vergelijking met Nederland maar een fractie van de kosten gemaakt. Het zwalkende wanbeleid van Rutte en De Jonge heeft tot 100 miljard euro kosten geleid. Ook het nieuwe kabinet heeft er niets van geleerd