Buurtbewoners komen bijeen voor een wake in de nasleep op de schietpartij op de Robb Elementary School.
Volledig scherm
Buurtbewoners komen bijeen voor een wake in de nasleep op de schietpartij op de Robb Elementary School. © Getty Images

In tien jaar tijd niet zo’n dodelijke schietpartij op een Amerikaanse school

Met 22 slachtoffers - een aantal dat mogelijk nog verder oploopt - is de schietpartij op de Robb Elementary School in het plaatsje Uvalde in Texas een van de dodelijkste ‘school shootings’ ooit in Amerika. De afgelopen tien jaar zijn er geen schietpartijen op scholen geweest waar er meer mensen bij omkwamen.

 1. Ocasio-Cortez beschuldigt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellingen’
  1

  Oca­sio-Cor­tez beschul­digt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellin­gen’

  De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens het congreslid hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.
 2. Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoedelijk drugs gebruikt

  Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoede­lijk drugs gebruikt

  De vermoedelijke bestuurder van een vrachtwagen in Texas waarin maandag meer dan vijftig dode migranten werden aangetroffen, was onder invloed van methamfetamine toen de politie hem vond. Dat zegt Henry Cuellar, de Democratische vertegenwoordiger van het district dat het oostelijke deel van San Antonio omvat. Cuellar baseert zich daarbij op gerechtelijke documenten die hij heeft ingezien. Methamfetamine, oftewel ‘meth’, is een krachtige synthetische drug die het gedrag van de gebruiker sterk beïnvloedt.