Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Inbreker slaat raam in en bloedt dood

Een man die probeerde een inbraak te plegen in een huis in de Texaanse stad El Paso heeft dat met zijn leven moeten bekopen. De man sloeg een raam in, raakte daarbij gewond en bloedde dood, meldt de politie.

De huiseigenaar belde vorige dinsdag ‘s avonds bij terugkomst de politie. Een van de vensters bleek ingeslagen en de bewoner merkte buiten bloedsporen op. De politie kwam ter plaatse en trof binnen het lichaam van de inbreker aan. Hij is geïdentificeerd als Javier Tellez Jr. (28). De man kwam met zijn arm klem te zitten en verwondde zich zo aan de glasresten in het venster, luidt het volgens de lokale zender WTOL. De politie onderzoekt de feiten, maar houdt verder de lippen stijf.

  1. Extreemrechtse partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    Extreem­recht­se partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    De Spaanse extreemrechtse partij Vox, die bij de verkiezingen volgende maand een goede kans maakt voor het eerst in het parlement te komen, stelt voor dat burgers die een inbreker verwonden of doden een ,,medaille voor burgerlijke verdienste” zouden krijgen. ,,Wij willen van Spanje niet de ‘Far West’ maken, maar wel een plaats waar de inwoners veilig zijn”, zei partijleider Javier Ortega Smith zondag op een verkiezingsbijeenkomst.