Volledig scherm
Betogers in de Indiase stad Kolkata eisen gerechtigheid na de verkrachting en het doden van de 27-jarige dierenarts vorige week. © AP

Indiase politie doodt arrestanten verkrachte en vermoorde dierenarts

De politie in India heeft vier arrestanten doodgeschoten die verdacht worden van het verkrachten en doden van een dierenarts en het vervolgens in brand steken van haar lichaam. Dat gebeurde toen de politie de vier meenam naar de plaats delict, waar ze probeerden te ontsnappen en de agenten te lijf gingen, meldt de BBC op basis van lokale politie-informatie.

De dierenarts (27) werd vorige week in Haiderabad verkracht door een groep mannen. Die zouden haar hebben meegelokt, misbruikt en vervolgens het lichaam in brand hebben gestoken. De politie had vier verdachten gearresteerd.

De moordzaak leidde in India tot veel boosheid. Betogers gingen in New Delhi, Haiderabad en Bangalore de straat op en een politica in het Indiase parlement pleitte ervoor de daders ,,publiekelijk te lynchen’’. Een woedende menigte belegerde zaterdag het politiebureau waar de verdachten vastzaten.

Seksueel geweld tegen vrouwen komt in India vaak voor. Uit officiële cijfers blijkt dat in 2017 ruim 32.000 keer aangifte is gedaan van verkrachting. Het duurt volgens critici te lang voordat rechtbanken uitspraak doen in misbruikzaken.

  1. Cruciale testlancering SpaceX-raket van Elon Musk geslaagd

    Cruciale testlance­ring Spa­ceX-ra­ket van Elon Musk geslaagd

    SpaceX en zijn grondlegger Elon Musk zijn in de wolken met de succesvolle test van de noodprocedure bij de lancering van een Falcon-raket met een Crew Dragon capsule vanaf Cape Canaveral. Nu de noodprocedure voor bemande vluchten met succes is beproefd, kunnen de Verenigde Staten later dit jaar weer zelf vanaf eigen bodem bemande vluchten de ruimte in te brengen. De eerste staat voor de tweede helft van dit jaar op het programma. Daarbij zal de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA tegen betaling een beroep doen op de diensten van SpaceX.