Is zieke Johnson wel in staat om zijn land door de coronacrisis te leiden?

De ziekenhuisopname van Boris Johnson roept vragen op of de premier op dit moment wel in staat is om zijn land door de coronacrisis te leiden.

De woordvoerder van de premier benadrukte dat het gaat om een voorzorgsmaatregel op advies van de dokter. Maar de timing is curieus: een uur nadat Queen Elizabeth het land toesprak kwam Downing Street met de mededeling dat de premier naar het ziekenhuis was gebracht voor verdere onderzoeken. Het was de bedoeling dat de speech van de koningin de bevolking een hart onder de riem zou steken. Een boodschap van hoop, en dat het uiteindelijk allemaal goed zou komen. Maar die boodschap werd grotendeels overschaduwd door het nieuws dat Johnson was opgenomen in het ziekenhuis.

  1. Dode bij rellen en plunderingen in Minneapolis na overlijden zwarte man
    Video

    Dode bij rellen en plunderin­gen in Minneapo­lis na overlijden zwarte man

    Een grootschalige demonstratie in de Amerikaanse stad Minneapolis na het overlijden van een ongewapende zwarte man, liep in de nacht van woensdag op donderdag enorm uit de hand. Tal van winkels zijn geplunderd en in brand gestoken en een politiebureau is belaagd door een woedende menigte. Eén relschopper is overleden. De burgemeester van de stad deed tijdens de ongeregeldheden een emotionele oproep aan alle betrokkenen. ,,Verlaat het gebied.”