Rivaliserende jeugdbendes in Luik.
Volledig scherm
Rivaliserende jeugdbendes in Luik. © RV

Jeugdbendes vechten met zware wapens conflict uit in Luik: één dode, 28 arrestaties

In het Belgische Bressoux, een deelgemeente van Luik, is een conflict tussen Koerdische en Tsjetsjeense jeugdbendes gistermiddag verschrikkelijk uit de hand gelopen. Bij een confrontatie tussen de twee groepen werd er één persoon doodgeschoten en raakten twee personen gewond. Achtentwintig mensen werden aangehouden. Op beelden is te zien dat bij het conflict zware wapens werden gebruikt: zo wordt er met een Kalasjnikov in de lucht geschoten. 

  1. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

    Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

    De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”
  2. ‘Geluk’ voor dader schietpartij in Enschede: geen tbs maar celstraf

    ‘Geluk’ voor dader schietpar­tij in Enschede: geen tbs maar celstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Omar P. (25) uit Rotterdam, die in februari 2019 een bewoner van de Geraniumstraat in zijn been schoot, heeft ‘geluk’. De rechtbank heeft hem maandag geen tbs opgelegd, maar 42 maanden celstraf. Volgens de rechtbank is onvoldoende vast komen te staan dat de als gevaarlijk en agressief bekend staande P. opnieuw een gevaar vormt voor de maatschappij. De schietpartij volgde waarschijnlijk op een mislukte drugsdeal met de bewoner van de woning aan de Geraniumstraat.