Volledig scherm
© RV

Jonge moeder ontdekt waarom zelfbruiner en borstvoeding geen goede combinatie zijn

Borstvoeding en zelfbruiner? Allesbehalve een goede combinatie, zo blijkt. Keziah Jozefiak (20) verovert met een hilarische foto van haar baby Raf in ieder geval wel alle harten op sociale media.

De Britse moeder wilde op Valentijnsdag een hapje gaan eten met haar vriend James Smith. Even nog haar zoontje de borst geven en dan was ze er helemaal klaar voor. Helaas stond ze er niet bij stil dat ze zich net had ingesmeerd met zelfbruiner. Het resultaat? Het hele goedje zat rond zijn lippen, neus en kin.

Het schattige kiekje werd intussen op haar Twitterprofiel al meer dan honderdduizend keer geliket. ,,Ik moest even schaterlachen toen ik Raf zo zag”, vertelt Jozefiak. ,,Met die mond leek hij als twee druppels water op Homer Simpson.”

,,Hij lag te slapen, dus dacht ik even tijd voor mezelf te hebben”, gaat de vrouw uit Derby verder. ,,Maar plotseling werd hij wakker. Mijn eerste reflex was om hem te geven wat hij nodig had. Ik wist ook niet dat die smurrie zo makkelijk op hem zou blijven kleven. Dit is de eerste en laatste keer dat dit me overkomt, wees daar maar zeker van.”

Jozefiak is ruim een uur bezig geweest om haar zoon weer fatsoenlijk te krijgen. Vervelend vond hij dat niet. ,,Hij vond het ook hilarisch, al dat geveeg in zijn gezicht. Dankzij de babyolie zag hij er na afloop glanzender en schoner uit dan ooit.”

Keziah met haar zoontje Raf.
Volledig scherm
Keziah met haar zoontje Raf. © RV

Kritiek
Naast alle enthousiaste reacties was er echter ook kritiek. Sommigen vonden dat Jozefiak haar baby in gevaar gebracht had met die gevaarlijke chemicaliën. ,,Niemand hoeft zich ongerust te maken, hij heeft er geen letsel aan overgehouden. De kinderbescherming hoeft dus niet gebeld te worden”, pareerde ze.

,,Sommige baby’s kunnen inderdaad gevoelig zijn voor de ingrediënten van een zelfbruiner, maar dat lijkt me hier niet het geval”, legt borstvoedingsexpert Pinky McKay uit. ,,De kans is groot dat de tepels van de moeder niet ingesmeerd waren, dan is er helemaal niets aan de hand.”

,,Het scenario is zo herkenbaar: mama wil wat minuten voor zichzelf, de baby begint plots te huilen en hop... Het kwaad is geschied. Jammer dat anderen zich dan geroepen voelen om scherp commentaar te geven. De perfecte ouder ben ik nog nooit tegengekomen.”

Raf -hier met papa James- heeft nog nooit zo hard geglommen.
Volledig scherm
Raf -hier met papa James- heeft nog nooit zo hard geglommen. © RV

Bekijk hieronder alle afleveringen van onze serie De Roze Hel.