Volledig scherm
Landen Hoffman raakte zwaargewond toen een vreemde man hem van de derde verdieping gooide. © Privéfoto

Jongetje (5) dat door vreemde van winkelcentrum werd gegooid aan beterende hand

De vijfjarige Landen Hoffman, uit het Amerikaanse Woodbury, werd vorige week vrijdag door een 24-jarige man in het atrium van een winkelcentrum gegooid. Het jochie overleefde de val van de derde verdieping. Gisteren maakte zijn familie bekend dat het ondanks ernstig letsel ‘iets beter’ met Landen gaat.

,,We hebben schitterend nieuws op deze Goede Vrijdag’’, liet de advocaat van de familie Hoffman gisteren weten. ,,Ons wonderkind laat tekenen van herstel zien. De laatste testresultaten zien er goed uit’’, verklaarde Stephen Tilitt tegen CBS News.

Dader Emmanuel Aranda, een totaal vreemde voor Landen, heeft zijn daad inmiddels bekend. Naar eigen zeggen zou hij in de Mall of America in Bloomington, in de staat Minnesota, iemand hebben gezocht die hij ‘kon vermoorden’.

Volledig scherm
Emmanuel Deshawn Aranda, die ervan wordt verdacht een 5-jarige jongen van de derde etage van een winkelcentrum te hebben gegooid, op een politiefoto. © EPA

Afwijzingen vrouwen

Landens belager is geen onbekende van de politie. Hij zou in 2015 al eens op zijn gepakt voor mishandeling en het vernielen van andermans eigendom. Trigger voor zijn onbegrijpelijk actie zouden de afwijzingen zijn van vrouwen die hij aansprak. Dat zou hem boos hebben gemaakt, zei hij.

Aranda is op camerabeelden van het winkelcentrum te zien, terwijl hij over de balustrade van de derde verdieping tuurt. Landen had de pech toevallig in de buurt te zijn. Zonder enige waarschuwing trok de man het kereltje uit handen van zijn moeder en gooide hem 13 meter omlaag.

Vechten voor zijn leven

Het jongetje liep ernstig hoofdletsel en gebroken armen en benen op bij afgrijselijke gebeurtenis. Dagenlang vocht hij voor zijn leven. Ook nu het wat beter gaat, blijft hij op de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis. ,,Hij heeft nog een lange weg te gaan’’, klinkt het.

Een GofundMe-actie voor Landen heeft inmiddels al 900.000 dollar opgebracht. ,,Jullie laten zien dat er heel veel goeds bestaat, niet alleen binnen onze gemeenschap, maar over heel de wereld’’, schrijft familievriend Noah Hanneman. Ook hij zegt dat het langzaam beter gaat met Landen. ,,Elke nieuwe dag, is een goede dag.’’

 1. Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

  Stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Hij of zij mag zelf kiezen wat het wordt’

  Een echtpaar uit de plaats Keynsham in het zuidwesten van Engeland houdt al zeventien maanden het geslacht van hun baby Anoush geheim voor de buitenwereld. Volgens moeder Hobbit Humphrey (38) en vader Jake England-Johns (35) gaat het om een bewuste keuze. ,,We willen ons kindje beschermen tegen al dan niet onbewuste vooroordelen over gender, opdat hij of zij de kans krijgt zich zelfstandig als jongen of meisje te ontwikkelen.”
 2. Australische ‘misbruikkardinaal’ Pell in cassatie tegen celstraf

  Australi­sche ‘misbruik­kar­di­naal’ Pell in cassatie tegen celstraf

  De Australische kardinaal George Pell (78) is bij het hooggerechtshof in zijn vaderland in cassatie gegaan tegen de veroordeling wegens seksueel misbruik van twee 13-jarige koorknaapjes. De geestelijke werd eerder al schuldig bevonden en kreeg zes jaar celstraf opgelegd. Meerdere hogere beroepen werden afgewezen. De cassatie is zijn laatste kans om onder de straf uit te komen. De voormalige bisschop van Melbourne en Sydney vindt dat ook hooggeplaatste kerkleiders recht hebben op vrijheid van seks.
 3. Opslagplaats stierenzaad geëxplodeerd: ‘Opruimen door brandweer smerigste klus ooit’

  Opslag­plaats stieren­zaad geëxplo­deerd: ‘Opruimen door brandweer smerigste klus ooit’

  Bij een uitslaande brand op een boerderij in de Australische plaats Gippsland zijn gisteren zeker honderd cilinders met bevroren stierenzaad verloren gegaan. Volgens de brandweer sloegen door de intense hitte de deksels van de vaten waarin het sperma in vloeibare stikstof werd bewaard. Vervolgens werden de buizen plus ontdooiende inhoud als raketten afgevuurd, waarna ze in de lucht explodeerden en de kostbare inhoud vrijkwam.