Nabij de plek in het Dilserbos waar woensdag de tas gevonden werd, werd gisteren opnieuw met man en macht gezocht.
Volledig scherm
Nabij de plek in het Dilserbos waar woensdag de tas gevonden werd, werd gisteren opnieuw met man en macht gezocht. © BELGA

Jürgen Conings lijkt nog zwaarder bewapend te zijn dan eerst gedacht, suggereert gevonden rugzak

Na meer dan drie weken lijkt een eerste echt spoor naar de voorvluchtige Belgische militair Jürgen Conings gevonden te zijn. Een zwarte rugzak, gevuld met jachtmunitie, medicijnen en proviand. Het federaal parket in België is ‘80 tot 90% zeker’ dat die van Conings is. En dat is geen goed nieuws, want het lijkt erop dat hij dan ook nog een jachtwapen op zak zou hebben.

 1. Eerste verdachte van oorlogsmisdaden Kosovo in september voor tribunaal in Den Haag

  Eerste verdachte van oorlogsmis­da­den Kosovo in september voor tribunaal in Den Haag

  Het proces tegen de voormalige rebellenleider Salih Mustafa uit Kosovo begint in september, heeft de internationale Kosovo-rechtbank in Den Haag zaterdag bekendgemaakt. Mustafa was een belangrijk commandant van het zogenoemde Kosovo Bevrijdingsleger (UCK) tijdens het Kosovo-conflict van 1998-99 en wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij werd september vorig jaar gearresteerd en overgebracht naar Den Haag.
 2. Topviroloog laat zich voor het eerst zien na doodsbedreiging Conings: ‘Die idioot is het enige probleem’
  Play
  video

  Topviro­loog laat zich voor het eerst zien na doodsbe­drei­ging Conings: ‘Die idioot is het enige probleem’

  De Belgische topviroloog Marc Van Ranst, die al weken ondergedoken zit vanwege de voortvluchtige militair Jurgen Conings, heeft voor het eerst zijn onderduikadres verlaten om op een geheime locatie te kunnen vertellen over zijn leven in een safehouse, de bedreigingen tegen hem en de controverse rond zijn persoon. Van Ranst gaat zich niet gedeisd houden omdat hij wordt bedreigd, zegt hij in het televisie-interview met VTM Nieuws.