Tijdens het presidentschap van Donald Trump verzamelde het ministerie van Justitie de belgeschiedenis van journalisten van de krant The Washington Post.
Volledig scherm
Tijdens het presidentschap van Donald Trump verzamelde het ministerie van Justitie de belgeschiedenis van journalisten van de krant The Washington Post. © AFP

Justitie VS verzamelde onder Trump belgegevens Washington Post

Het Amerikaanse ministerie van Justitie verzamelde tijdens het presidentschap van Donald Trump de belgeschiedenis van verslaggevers van The Washington Post, heeft die krant vrijdag gemeld. Het aanleggen van dossiers met telefoongegevens vond plaats in het kader van een onderzoek naar een lek rond de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016.

  1. Legervoeding, waterfilter en medicatie: Jürgen Conings had alles om weken te overleven in de natuur

    Legervoe­ding, waterfil­ter en medicatie: Jürgen Conings had alles om weken te overleven in de natuur

    Alles wijst erop dat de voortvluchtige Belgische militair Jürgen Conings voorbereid is om lange tijd onder te duiken in de natuur. In zijn rugtas, die vorige week werd teruggevonden, zat naast munitie en medicatie ook voldoende voedsel om enkele weken van te kunnen overleven, meldt HLN. In de buurt van de tas werden ook leeggegeten blikken legervoeding gevonden. Hij verbleef er dus, maar de vraag blijft: waar zit hij nu verscholen?