De Griekse premier Alexis Tsipras (l) in gesprek met president Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, de Franse premier Francois Hollande en zijn Belgische collega Charles Michel.
Volledig scherm
De Griekse premier Alexis Tsipras (l) in gesprek met president Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, de Franse premier Francois Hollande en zijn Belgische collega Charles Michel. © ap

Keiharde voorwaarden voor steun Griekenland

Het wordt nachtwerk voor de EU-regeringsleiders. In de vergadering wordt nog steeds gesproken over de eisen waaraan Griekenland voor een noodpakket moet voldoen. Die eisen zijn snoeihard en bevatten fikse hervormingen. Alleen dan is Europa bereid om diep in de buidel te tasten. Een nieuw steunpakket voor Griekenland kan immers oplopen tot 86 miljard euro. Een Grexit wordt niet uitgesloten.

Dit liveblog is nu gesloten. Lees  hieronder alle  ontwikkelingen van vandaag terug.

 1. Auto met kalasjnikov en flessen benzine gevonden bij huis Belgische minister, vierde verdachte nog voortvluchtig

  Auto met kalasjnik­ov en flessen benzine gevonden bij huis Belgische minister, vierde verdachte nog voortvluch­tig

  De Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne wordt extra streng beveiligd nadat bij zijn villa in Kortrijk een auto met Nederlandse nummerplaten werd aangetroffen waarin onder meer een kalasjnikov lag. Ook zijn er spanbanden gevonden, waarmee iemand vastgebonden kan worden. Drie Nederlandse verdachten (20, 29 en 48 jaar) zijn opgepakt in Den Haag en Leidschendam. Een vierde verdachte is nog op de vlucht.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’