Kim Jong-un reist 4.500 kilometer in gepantserde trein naar top met Trump

videoDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un reist met een gepantserde trein naar zijn tweede topontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump. Die vindt woensdag plaats in Vietnam. Dat heeft het staatspersbureau KCNA bevestigd. Het gaat om een trip van 4.500 kilometer tussen Pyongyang en Hanoi.

Zaterdagavond (plaatselijke tijd) reed een trein uit Noord-Korea bij Dandong de grens met China voorbij. Veiligheidstroepen hadden de straten rond het station van de stad afgezet. Kim heeft gezelschap van Kim Yong-chol, die wordt beschouwd als de belangrijkste Noord-Koreaanse onderhandelaar met de VS. Ook de zus van Kim, Kim Yo Jong, reist mee.

Volledig scherm
Kim Jong-un bij zijn vertrek in Pyongyang. © REUTERS

China

Het is niet de eerste keer dat Kim Jong-Un de trein neemt voor een buitenlandse reis. In maart vorig jaar reisde hij naar China. Het is een speciale gepantserde trein die tegen kogels bestand is. Zijn vader, de eind 2011 overleden Kim Jong-Il, gebruikte de trein al voor reizen naar China en Rusland.

Kim Jong-Un en Trump ontmoeten elkaar woensdag in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Daar zouden beide leiders vooral de praktische kant van een denuclearisatie in Noord-Korea verder bespreken. Grote stappen voorwaarts worden er niet verwacht.

Volledig scherm
De gepantserde trein van Kim Jong-un © REUTERS