Kindje valt in slaap op koude tegels van crèche, boze moeder dient klacht in

Een Belgische moeder reageert geschokt op een foto die ze in handen kreeg van haar dochter die slaapt op de tegelvloer van een kinderdagverblijf in Sint-Genesius-Rode, vlakbij Brussel. Alexandra Van Rossum dient klacht in bij zorgorganisatie Kind en Gezin. De crèche kan open blijven, maar er is wel een onderzoek gestart.

Alexandra Van Rossum doet haar verhaal in een Facebook-post: ,,Het dierbaarste wezentje voor ons op aarde wordt slapend achtergelaten onder een stoel met haar hoofdje eerst tegen de grond en half bloot op een koude tegelvloer!!! Ik ben zo razend en benieuwd wat hieraan gedaan zal worden... waar is de goede zorgende aard van de mens gebleven??”, schrijft ze boos.

‘We betreuren de aandacht’

Het waren de mensen van de crèche die de foto zelf doorstuurden naar de mama. Zij zagen er geen probleem in, maar Van Rossum liet weten dat ze haar kind meteen weghaalde en een ander kinderdagverblijf gezocht en gevonden heeft. Vooral aan het feit dat het kind al spelend en zonder toezicht in slaap zou gevallen zijn, tilt ze zwaar. Van Rossum vertelt ook dat ze pas een antwoord zal krijgen van Kind en Gezin na drie tot zes maanden.

Woordvoerster Nele Wouters van Kind en Gezin bevestigt dat er een klacht is binnengekomen over het kinderdagverblijf. ,,We betreuren de media-aandacht, want dat maakt het moeilijker om dit dossier op te volgen”, zegt Wouters. ,,We zoeken uit wat er precies gebeurd is, maar er zijn op dit moment geen signalen om de crèche meteen te sluiten. Het spreekt wel voor zich dat de veiligheid van de kinderen centraal staat. Er is een dossier aangemaakt en indien nodig kunnen maatregelen getroffen worden. Deze zaak blijft dus ook helemaal niet drie tot zes maanden liggen. Op dit moment speelt dit zich af tussen Kind en Gezin en het kinderdagverblijf , maar wanneer we conclusies trekken, zal er zeker gecommuniceerd worden naar andere betrokken partijen.”

Een woordvoerder van de crèche was onbereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
Deze foto kreeg Alexandra Van Rossum toegestuurd door de mensen van de crèche in Sint-Genesius-Rode. © Facebook
  1. Amerikaanse EU-ambassadeur: 'Advocaat van Trump stelde voorwaarden aan Kiev'

    Amerikaan­se EU-ambassa­deur: 'Advocaat van Trump stelde voorwaar­den aan Kiev'

    Een belangrijke getuige in het parlementaire onderzoek naar de afzettingsprocedure tegen president Donald Trump, de ambassadeur van de VS bij de EU Gordon Sondland, heeft beklemtoond dat er een beleid van 'voor wat, hoort wat' was jegens Oekraïne. Hij wijst op de naaste medewerker en advocaat van Trump, Rudolph Giuliani. Die zou destijds voorwaarden hebben gesteld aan de Oekraïense president Volodimir Zelenski voor toenadering tussen Kiev en Washington.
  2. Zoon van oud-bondspresident Duitsland doodgestoken in privékliniek

    Zoon van oud-bondspresi­dent Duitsland doodgesto­ken in privékli­niek

    Fritz von Weizsäcker, de 59-jarige zoon van de voormalige president van de Bondsrepubliek Duitsland, is gisteravond doodgestoken. Dat gebeurde terwijl de gastro-enteroloog een lezing hield in een Berlijnse privékliniek. Plotseling stormde een man naar voren die meermaals op hem instak met een mes. Reanimatiepogingen mochten niet baten. De dader zou volgens de onderzoekers in een psychose hebben gehandeld en hen hebben verteld de arts te hebben vermoord ,,om wraak te nemen op de familie von Weizsäcker’’.