Bij Klooster Graefenthal in Goch heeft de duitse politie vanochtend een inval gedaan. Er zou een vrouw tegen haar wil worden vastgehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Klooster Graefenthal in Goch heeft de duitse politie vanochtend een inval gedaan. Er zou een vrouw tegen haar wil worden vastgehouden. © Theo Peeters

Kloostereigenaar verbijsterd over inval Duitse politie: ‘Wij zijn geen sekte, de politie heeft onze zuster ontvoerd’

updateASPERDEN (D.) - ,,Het is bizar. Wij zijn helemaal geen sekte. De politie heeft onze zuster ontvoerd.” Camiel Engelen, de Nederlandse eigenaar van klooster Graefenthal in het Duitse Asperden, net over de grens bij Gennep, toont zich verbijsterd over de inval van de Duitse politie. Die zegt echter een 25-jarige vrouw te hebben bevrijd, omdat door de sekte tegen haar wil werd vastgehouden.

 1. Haar van Oeigoeren ‘zeer waarschijnlijk’ in Nederlandse extensions

  Haar van Oeigoeren ‘zeer waarschijn­lijk’ in Nederland­se extensions

  Waarschijnlijk zijn er in Nederland extensions en pruiken te koop met haar dat onder dwang is afgenomen bij Oeigoeren. Dit zou gebeuren in Chinese kampen in de regio Xinjiang. Zeker één Chinese haarfabrikant, die ook haar uit Xinjiang haalt, heeft meerdere vrachten mensenhaar naar ons land geëxporteerd. Dit blijkt uit onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico voor de Groene Amsterdammer en LINDA.
 1. Gommers: 'Horeca kan pas open als risicogroep beschermd is'
  Play

  Gommers: 'Horeca kan pas open als risico­groep beschermd is'

 2. Bestelbusje gaat in vlammen op onder viaduct
  Play

  Bestelbus­je gaat in vlammen op onder viaduct