Bij Klooster Graefenthal in Goch heeft de duitse politie vanochtend een inval gedaan. Er zou een vrouw tegen haar wil worden vastgehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Klooster Graefenthal in Goch heeft de duitse politie vanochtend een inval gedaan. Er zou een vrouw tegen haar wil worden vastgehouden. © Theo Peeters

Kloostereigenaar verbijsterd over inval Duitse politie: ‘Wij zijn geen sekte, de politie heeft onze zuster ontvoerd’

updateASPERDEN (D.) - ,,Het is bizar. Wij zijn helemaal geen sekte. De politie heeft onze zuster ontvoerd.” Camiel Engelen, de Nederlandse eigenaar van klooster Graefenthal in het Duitse Asperden, net over de grens bij Gennep, toont zich verbijsterd over de inval van de Duitse politie. Die zegt echter een 25-jarige vrouw te hebben bevrijd, omdat door de sekte tegen haar wil werd vastgehouden.

  1. Schrijver Salman Rushdie in nek en buik gestoken, ligt aan beademing na spoedoperatie, verliest mogelijk een oog
    Update/met video

    Schrijver Salman Rushdie in nek en buik gestoken, ligt aan beademing na spoedopera­tie, verliest mogelijk een oog

    De Brits-Indiase romanschrijver Salman Rushdie is neergestoken vlak voor een lezing die hij zou geven in een onderwijscentrum in het westen van de staat New York. Hij is met spoed geopereerd en ligt momenteel aan de beademing. Zijn literair agent meldt in een verklaring dat ,,het nieuws niet goed is”. De dader is de 24-jarige Hadi Matar uit Fairview, New Jersey, zo maakte de politie van New York vrijdagavond bekend. Zijn motief wordt nog door de FBI onderzocht. De man kwam als bezoeker de conferentiezaal binnen en handelde vermoedelijk alleen.