De bootjes, waarin de drie passagiers werden vastgesnoerd, haalden 80 kilometer per uur
Volledig scherm
De bootjes, waarin de drie passagiers werden vastgesnoerd, haalden 80 kilometer per uur © EPA

Krankzinnig! Pretpark had dodelijke waterglijbaan nooit mogen bouwen

Toen Caleb Schwab in 2016 werd onthoofd tijdens een ritje van ’s werelds hoogste waterglijbaan, de Verruckt-baan in het Amerikaanse pretpark Schlitterbahn, sloot de directie direct de attractie. Hoe krankzinnig de baan werkelijk was, blijkt tijdens de rechtszaak tegen de eigenaars van het waterpark. De realisatie en de veiligheid van de waterglijbaan lieten, meent het OM, nogal te wensen over.

  1. Eerste verdachte van oorlogsmisdaden Kosovo in september voor tribunaal in Den Haag

    Eerste verdachte van oorlogsmis­da­den Kosovo in september voor tribunaal in Den Haag

    Het proces tegen de voormalige rebellenleider Salih Mustafa uit Kosovo begint in september, heeft de internationale Kosovo-rechtbank in Den Haag zaterdag bekendgemaakt. Mustafa was een belangrijk commandant van het zogenoemde Kosovo Bevrijdingsleger (UCK) tijdens het Kosovo-conflict van 1998-99 en wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij werd september vorig jaar gearresteerd en overgebracht naar Den Haag.
  2. Moeder van mysterieuze 'tienling' opgenomen op psychiatrische afdeling, ministerie haalt uit naar krant

    Moeder van mysterieu­ze 'tien­ling' opgenomen op psychiatri­sche afdeling, ministerie haalt uit naar krant

    De Zuid-Afrikaanse vrouw die begin deze maand voor een internationale mediarel zorgde nadat ze beweerde te zijn bevallen van een superzeldzame tienling, blijkt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis voor een beoordeling van haar geestelijke gezondheid, bevestigt haar advocaat tegen diverse landelijke media. In een persbericht trekt het ministerie van Gezondheid het bestaan van de tien baby’s in twijfel. ,,Het kan niet zo zijn dat er tien of acht baby’s worden geboren en dat er geen bewijs van hun verblijfplaats of bestaan ​​kan worden vastgesteld.”