EPA De 4.000 jaar oude Milne Ice Shelf is gelegen aan de rand van Ellesmere Island.
Het 4.000 jaar oude ijsplateau Milne Ice Shelf aan de rand van Ellesmere Island, op een door de NASA gemaakt beeld uit 2017.
Volledig scherm
EPA De 4.000 jaar oude Milne Ice Shelf is gelegen aan de rand van Ellesmere Island. Het 4.000 jaar oude ijsplateau Milne Ice Shelf aan de rand van Ellesmere Island, op een door de NASA gemaakt beeld uit 2017. © EPA

Laatste nog intacte ijsplateau van Canada stort in

Het laatste nog complete ijsplateau van Canada is afgebroken en in de Noordelijke IJszee gestort. Wetenschappers meldden vrijdag op CBS News dat de plaat bijna de helft van zijn oorspronkelijke omvang is kwijtgeraakt. Het gaat om een van het land losgeraakt stuk van ongeveer 80 vierkante kilometer. Dat proces duurde slechts enkele dagen.

  1. Grote zorgen over recordhitte in Siberië: ‘Maand na maand worden we verrast’
    PREMIUM
    VIDEO

    Grote zorgen over recordhit­te in Siberië: ‘Maand na maand worden we verrast’

    De temperaturen rond de poolcirkel blijven maar de pan uit rijzen. Al maanden worden er in Siberië ongekend hoge temperaturen opgemeten. Nu lijkt er sprake van een nieuw opzienbarend hitterecord. De World Meteorological Organisation trekt aan de bel en heeft aan de Russische autoriteiten bevestiging gevraagd of op 20 juni écht een temperatuur van 38 graden werd gemeten in de stad Verchojansk.