Larry regeert 10 jaar in Britse ambtswoning: de enige die Trump wist te stoppen

VIDEOHij heeft drie Britse minister-presidenten gediend en houdt de ambtswoning op Downing Street 10 al tien jaar vrij van muizen en ander ongedierte. Althans, dat zou zo moeten zijn. Kat Larry viert zijn tienjarig jubileum als Chief Mouser, maar hij dankt zijn populariteit niet zozeer aan zijn jachtinstinct als wel aan andere, meer sociale, kwaliteiten. 

 1. Rel rond missverkiezing: Mrs. World opgepakt voor hardhandig ‘ontkronen’ finaliste
  sri lanka

  Rel rond missverkie­zing: Mrs. World opgepakt voor hardhandig ‘ontkronen’ finaliste

  De rel rond de veelbesproken missverkiezing in Sri Lanka heeft nu ook een juridisch staartje gekregen. De vorige winnares van de schoonheidswedstrijd, Caroline Jurie, is vandaag door de politie opgepakt voor mishandeling en intimidatie. Ze wordt ervan verdacht haar opvolger Pushpika De Silva tijdens de finale verwond te hebben. Ook een andere organisator van de schoonheidsverkiezing is aangehouden. Inmiddels zijn beide verdachten op borgtocht vrijgelaten.
 2. Britten vrezen dat 'boze’ Boris Johnson luie huiskat Larry de deur uitzet

  Britten vrezen dat 'boze’ Boris Johnson luie huiskat Larry de deur uitzet

  Nu de nieuwe Britse premier Boris Johnson zijn ambtswoning aan Downing Street 10 in Londen heeft betrokken, maken dierenliefhebbers in het Verenigd Koninkrijk zich grote zorgen over de toekomst van poes Larry (12). Het dier mag al sinds februari 2011 muizen vangen in de honderd kamers van de residentie. Volgens Britse media haat de conservatieve regeringsleider, anders dan zijn voorgangers David Cameron en Theresa May, katten tot op het bot. De poes op zijn beurt zou een bloedhekel aan mannen hebben.
 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening