Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen. © REUTERS

Leider Lega in Italië eist excuus of aftreden Von der Leyen

met videoMatteo Salvini, leider van de rechts-populistische partij Lega in Italië, vindt dat voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie moet aftreden of excuses moet aanbieden voor uitspraken die ze heeft gedaan over de Italiaanse parlementsverkiezingen van zondag. Von der Leyen had donderdag gezegd dat als het in ‘Italië de verkeerde kant op gaat’, de EU ‘gereedschap’ heeft.

9 reacties

 • Evelien Kaaiman

  2 maanden geleden
  Van der Leyen is door de regeringsleiders naar voren geschoven omdat ze een ongevaarlijk niemandalletjes was. Moet ze vooral blijven want iedere politieke timing van haar pakt verkeerd uit.
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  De hoeveelste verkiezing na de WO II is dit voor Italië??
 • Jan Speijers

  2 maanden geleden
  Ik vind dat ze zeker het recht heeft om haar mening te geven.wanneer je niet stilstaat wat gevolgen kunnen zijn.ook vanuit Italië komen er vrouwen aan het woord waarin ze hun angst uiten dat de vrouwenrechten met voeten getreden zullen worden.kijk alleen al naar de Oekraïne die door Rusland werd overvallen met bruut oorlogsgeweld.en zich verschuilen achter zelf verzonnen vijanden die er niet zijn .
 • H. Oostijen

  2 maanden geleden
  als een vrouw stevig haar schoenen staat wordt ze al snel afgebrand. Heel goed dat ze Hongarije aanpakt. Orban is zo corrupt als de pest. Opschorten die subsidies. En als het nodig is om dat bij Italie te doen , dan moet dat maar.
 • Gerrit Reindsen

  2 maanden geleden
  Deze EU tiran moet zo snel mogelijk verdwijnen