Veel Chinezen kunnen de werkdruk niet meer aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel Chinezen kunnen de werkdruk niet meer aan. © Getty Images

Leven van nietsdoen nieuwe trend onder Chinese jongeren

Chinese machthebbers maken zich grote zorgen over een nieuwe trend onder jongeren: tang ping, oftewel ‘plat liggen’. Ze kiezen voor een leven van nietsdoen.

 1. NAVO-soldaten gewond na clash met Servische demonstranten in Kosovo
  Met video

  NA­VO-soldaten gewond na clash met Servische demonstran­ten in Kosovo

  Vredeshandhavers onder leiding van de NAVO hebben maandag Servische demonstranten uiteengedreven die in het noorden van Kosovo opnieuw met de politie in conflict waren geraakt. Daarbij raakten 25 soldaten uit Hongarije en Italië gewond, meldt de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR). Het betrof onder meer botbreuken en brandwonden. Die laatste werden veroorzaakt door de brandbommen die de demonstranten gooiden.
 2. Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
  PREMIUM

  Energie­markt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoon­lijk­heid te maken’

  Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.”