Luipaard zet stadswijk op zijn kop, minstens vier gewonden

VIDEOEen verdwaalde luipaard heeft vandaag minstens vier personen verwond in een woonwijk in de Noord-Indiase deelstaat Punjab. Dat gebeurde nadat het roofdier was gesignaleerd in een woning en er een klopjacht werd geopend op het beest.

De luipaard dook plotseling op in Lamba Pind, een historische en residentiële wijk van de stad Jalandhar. Inwoners alarmeerden de politie, die de plaatselijke boswachters waarschuwde. Toen zij hem probeerden te vangen met een net, beet de luipaard een van hen en zette het zijn klauwen in twee collega's. 

Een wijkbewoner die stenen naar het dier gooide, werd ook gegrepen. De verwondingen van de slachtoffers waren niet levensbedreigend, verklaarde woordvoerder Kuldip Kumar van de boswachters achteraf.

Urenlang

Uiteindelijk vluchtte de luipaard volgens hem een gebouw binnen waar een in wilde dieren gespecialiseerde veearts het beest wist te verdoven. Daarna werd het dier teruggebracht naar zijn soortgenoten in een nabijgelegen natuurreservaat. Volgens Indiase media duurde het uren voordat de luipaard was gevangen. Sommige spreken van vijf uur, andere van 9,5 uur. 

Conflicten tussen mens en dier nemen toe in het overbevolkte India doordat mensen zijn gaan wonen in gebieden in de buurt van en zelfs in natuurreservaten. 

Volledig scherm
De luipaard grijpt een man terwijl dorpsgenoten in allerijl over een muur klimmen om aan de klauwen en tanden van het beest te ontsnappen. © AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP