Emmanuel Macron.
Volledig scherm
Emmanuel Macron. © AP

Macron: Franse strijdkrachten doden leider van Islamitische Staat Sahara

Het Franse leger heeft de leider van de Islamitische Staat (IS) in de Sahara, Adnan Abu Walid al-Sahrawi, gedood. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron in de nacht van woensdag op donderdag bekendgemaakt. 

 1. Terrorist Bataclan intimideert slachtoffers bij start megaproces: ‘Ik ben een soldaat van IS’
  Play
  VIDEO

  Terrorist Bataclan intimi­deert slachtof­fers bij start megaproces: ‘Ik ben een soldaat van IS’

  Bij de start van het proces over de bloedige aanslagen in Parijs in 2015 heeft de enige nog levende terrorist de slachtoffers in de rechtszaal geïntimideerd. Salah Abdeslam noemde zichzelf provocerend ‘een soldaat van IS’. Overlevenden en nabestaanden vatten dat op als een bedreiging. Van de acht aanslagplegers kwamen er zeven om tijdens de aanslagen. Abdeslam vluchtte en werd in 2016 opgepakt in België.
 2. Student (21) werd langzaam blind, 
revolutionaire ingreep voorkomt doemscenario
  PREMIUM

  Student (21) werd langzaam blind, revoluti­o­naire ingreep voorkomt doemscena­rio

  Talha Aydin is 21 jaar, studeert in het Belgische Hasselt en had tot voor kort één zekerheid: op zijn 35e zou hij volledig blind zijn. Of misschien al veel eerder. Tot hij in het Universitair Ziekenhuis in Gent als een van de eerste twee patiënten gentherapie kreeg toegediend. ,,Nu moet ik niet meer met de schrik leven dat ik morgen of volgend jaar helemaal niets meer zal zien”, zegt Talha. ,,En toch heb ik heel hard getwijfeld of ik de operatie wel zou laten uitvoeren.”