Man (21) schiet vijf mensen dood bij bankfiliaal in Florida

videoEen schutter heeft woensdag het vuur geopend op klanten van een bankfiliaal in Sebring, een stadje in de Amerikaanse staat Florida. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. De verdachte kon worden gearresteerd.

De schutter belde omstreeks 12.30 uur lokale tijd zelf naar de politie met de mededeling dat hij op mensen had geschoten in het gebouw van de SunTrust Bank in Sebring, een stadje met zo’n 10.000 inwoners. Agenten die ter plaatse kwamen, probeerden met hem te onderhandelen, maar zonder resultaat. Uiteindelijk bestormde een SWAT-team het gebouw, waarna de verdachte zich uiteindelijk overgaf.

Binnen troffen de agenten vijf lichamen aan. Het is nog onduidelijk of het om medewerkers of klanten gaat en of er nog meer gewonden zijn gevallen.

De schutter is de 21-jarige Zephen Xaver, die zelf in de regio van Sebring woont. Over zijn motief is nog niets bekend. De sheriff van Sebring hoopt donderdag tijdens een persconferentie meer informatie te verschaffen.

Volledig scherm
Het filiaal van de SunTrust bank in Sebring. © AP
 1. Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strijders
  PREMIUM

  Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strij­ders

  Rijdend door de straten van de Noord-Syrische Qamishli klinkt er plotseling geweervuur. Even is het stil en dan weer een luid salvo. Sommige auto’s en een jongen op een brommer rijden gewoon door, anderen keren om. Wie er schiet en op wat, blijft gissen. Binnen een paar minuten rijden pick-ups van de Koerdische militie SDF door de straten. Ook ambulances. Auto’s toeteren, mannen schreeuwen. Tussen de huizen staan bewapende strijders.De meeste winkels zijn dicht.
 2. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

  Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

  In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.
 3. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

  Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

  Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.