Volledig scherm
De man brak in bij deze escape room. © Tamara Bertrand

Man breekt in bij escape room... En kan uitgang niet meer vinden

Een inbreker in het Amerikaanse Vancouver heeft ingebroken bij een escape room en ging daar vervolgens lekker ontbijten met een burrito. Probleempje: hij kon vervolgens de uitgang niet meer vinden en moest de politie bellen om hem te bevrijden, meldt CBS News.

De man had niet door dat hij zich in een escape room bevond. Na het openbreken van de voordeur van het pand griste hij wat dingen mee, zoals een neptelefoon en -afstandsbediening. Toen hij de tweede ruimte in ging, de escape room, vond hij het tijd voor ontbijt. De Amerikaan raakte in paniek toen hij niet meer snapte hoe hij naar buiten kon.

Na zijn telefoontje met de politie had hij toch de uitgang weten te vinden. Echter, eenmaal buiten liep hij recht in de armen van de inmiddels gearriveerde agenten.

Tamara Bertrand, eigenaar van de NW Escape Experience, vertelde dat zij en haar echtgenoot Rob om vijf uur 's ochtends een telefoontje kregen met de boodschap dat er ingebroken was. ,,In eerste instantie gingen we uit van het ergste scenario'', vertelde Bertrand. Eenmaal aangekomen bij hun bedrijf beseften ze dat de situatie niet zo ernstig was. ,,Toen konden we eigenlijk alleen maar lachen.''

Tamara en Rob Bertrand zijn blij dat de schade beperkt is en hun medewerkers veilig. ,,Binnen een paar uur konden we weer open.'' Wel hebben ze een alarm geïnstalleerd om dergelijke situaties in het vervolg te voorkomen.

Bekijk ook: Escaperoom in een oude Twentse koeienstal

  1. Wilders: De minister moet zich kapotschamen en opstappen, wegwezen!
    Aanslag Utrecht

    Wilders: De minister moet zich kapotscha­men en opstappen, wegwezen!

    Het kabinet zal ‘volle verantwoordelijkheid’ afleggen rond de aanslag gistermiddag in Utrecht, maar eerst moeten de politie en het Openbaar Ministerie (OM) ‘alle ruimte krijgen’ om onderzoek te doen. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) vanmiddag toe tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. PVV-leider Geert Wilders gaat daar niet mee akkoord en vraagt vanmiddag een debat aan, dat vanmiddag nog zou moeten plaatsvinden.