Man die vorig jaar inreed op carnavalsstoet België dreigt: ‘Nu ga ik het met een bus doen’

BURGEMEESTER WOESTDe man die vorig jaar met zijn auto probeerde in te rijden op een carnavalsstoet in het Belgische Aalst, dreigt op sociale media dat hij volgende week hetzelfde gaat doen met een lijnbus. De burgemeester is op de hoogte en reageert woest. ,,Justitie heeft ons hier enorm in de steek gelaten, en dan krijg je dit soort dingen.”

De man probeerde zich vorig jaar even voor 19.00 uur een weg te banen in de carnavalsstoet van Aalst. De bestuurder van de auto zou een psychiatrische voorgeschiedenis hebben. Aan de politie heeft hij verklaard dat hij ‘Aalst een lesje wou leren’. Agenten konden hem meteen overmeesteren. Er vielen geen gewonden.

De verwarde bestuurder werd al na 24 uur vrijgelaten, tot verbazing van burgemeester Christoph D’Haese. Hij haalt na de nieuwe dreiging hard uit naar de autoriteiten. ,,Het blijkt nu dat mijn uitval gegrond was, want de man dreigt er opnieuw mee om in de stoet te rijden, dit keer met een lijnbus", aldus D’Haese. ,,Wij worden hier serieus in de steek gelaten door het gerecht en snappen niet dat dit kan gebeuren.” 

‘Dit zijn echte bedreigingen’

De burgemeester liet alvast een proces-verbaal opmaken en kijkt ook of er verdere stappen mogelijk zijn. ,,Het parket is ook ingelicht, en we gaan kijken wat we met de man kunnen doen tijdens de stoet. Dit zijn echte bedreigingen en hier gaan we niet licht over”, klinkt het.

De boodschap van de man is duidelijk.
Volledig scherm
De boodschap van de man is duidelijk. © Facebook
De feiten van vorig jaar.
Volledig scherm
De feiten van vorig jaar. © RV
 1. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspieroefeningen in 45 seconden
  video

  Atlete verpulvert record Ronaldo: 176 buikspier­oe­fe­nin­gen in 45 seconden

  De Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya (29) heeft het buikspieroefeningenrecord van Juventus-voetballer Cristiano Ronaldo verpulverd. Ronaldo (35) lanceerde deze week een wedstrijdje - de Nike Living Room Cup - om thuiszitters tijdens de coronacrisis aan te sporen te blijven bewegen. Hij slaagde erin om in 45 seconden 142 keer zogenoemde core crushes te doen. Maar nu is ‘CR7' van de troon gestoten door middellangeafstandsloopster Semenya. Zij deed er in dezelfde tijd maar liefst 176.
 3. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”