Volledig scherm
De Duitse Polizei is bezig met een verkeerscontrole aan de grens tussen Duitsland en Nederland op de A7 bij Bunde. © Venema Media

Man rijdt met vrachtwagen in op auto’s in Duitsland

Zestien gewondenIn de Duitse plaats Limburg heeft een man in een vermoedelijk gestolen vrachtwagen meerdere auto’s geramd. In totaal raakten 16 mensen gewond, van wie een ernstig, meldt de Frankfurter Neue Presse. De bestuurder van de vrachtwagen is gearresteerd.

De man zou met opzet zijn ingereden op de auto’s die bij een stoplicht stonden te wachten. Hij zou ook meerdere keren ‘Allah’ hebben geroepen, schrijft de krant die omstanders heeft gesproken. De politie roept op Twitter op voorzichtig te zijn met onbevestigde aannames. ,,Het onderzoek loopt – gelieve terughoudend te zijn met speculaties. Niemand heeft wat aan trollen of andere wilde speculaties.’’

De hulpdiensten waren bij het incident in groten getale aanwezig. Meerdere mensen zaten door het ongeval vast in hun auto.

  1. Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journaliste

    Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journalis­te

    Het onderzoek naar de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van Malta bevindt zich in een stroomversnelling. Gisteren werd bekend dat de ‘regelaar’ van de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia was aangehouden, iemand die bovendien stelde het brein achter de moord te kunnen aanwijzen. Vandaag volgde de aanhouding van een bekende zakenman van het eiland. Yorgen Fenech werd in alle vroegte door het leger op zijn luxe jacht aangehouden toen hij Malta probeerde te ontvluchten.