Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © AFP

Man zet zelfmoord van zijn vrouw in scène: stervende Tamara kan nog net hulplijn bellen

,,Ze heeft haar polsen doorgesneden”, vertelde Ken M. (40) uit het Belgische Aarschot in paniek aan zijn vader. In werkelijkheid had hij zélf in haar polsen gesneden en haar gedwongen een afscheidsbrief te schrijven. Hij liet zijn vrouw achter in de veronderstelling dat ze zou sterven, maar ze kon op het laatste nippertje de hulpdiensten bellen: ,,Het was mijn man.”

Het was bijna middag toen Ken M. op zaterdag 16 maart 2018 aanbelde bij zijn vader in Aarschot. Volledig over zijn toeren. Hij vertelde dat zijn vrouw Tamara (39) bij hen thuis in de berging in een plas bloed lag. ,,Ze heeft haar polsen doorgesneden”, zei hij. Ken M. vroeg zijn vader wat hij moest doen. ,,Heb je de hulpdiensten al verwittigd?’’ vroeg de vader. Zijn zoon zei dat hij nog niemand had gebeld. Hij wist niet wat te doen.

De vader, die blind is, reed met zijn zoon mee naar het huis, enkele straten verderop. Daar hoorde hij zijn zoon tegen Tamara praten. Hij hoorde onder andere hoe zijn zoon meerdere keren haar naam zei om haar bij bewustzijn te houden. De vader belde intussen de hulpdiensten. De vrouw had haar polsen doorgesneden, vertelde hij. Aangeraden werd om op de wonden te drukken. Omdat de vader zelf niets zag, vroeg hij zijn zoon dat te doen.