Natalee Holloway en hoofdverdachte Joran van der Sloot met op de achtergrond het Marriott Aruba Surf Club hotel waar hij het lichaam volgens een getuige zou hebben begraven.
Volledig scherm
Natalee Holloway en hoofdverdachte Joran van der Sloot met op de achtergrond het Marriott Aruba Surf Club hotel waar hij het lichaam volgens een getuige zou hebben begraven. © ANP/AP fotomontage AD

‘Materiaal voor ontknoping’ in verdwijningszaak Natalee Holloway is nep, concludeert OM

De ‘belangrijke informatie’ waarover een Amerikaanse journaliste vorig jaar zei te beschikken en waarmee de verdwijning van Natalee Holloway volgens haar opgelost zou kunnen worden, klopt niet. De bewuste vrouw is het slachtoffer geworden van bedrog en manipulatie, concludeert het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba na onderzoek.

  1. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is: 33.500 euro onterecht ontvangen

    Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is: 33.500 euro onterecht ontvangen

    Ze was al vijf jaar op vakantie op Tenerife, maar kreeg nog elke maand geld van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), oftewel: de Belgische variant op het UWV. In het Belgische Namen is een vrouw woensdag veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen ‘vergeten’ te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.