Volledig scherm
Een Syrisch kind dat door de bende van een straat in Oost-Ghouta loopt. © AFP

'Meer dan duizend doden in Oost-Ghouta'

Sinds het begin van het offensief van het Syrische leger half februari in Oost-Ghouta zijn meer dan duizend doden gevallen. Dat meldde Artsen zonder Grenzen donderdag. Er raakten meer dan 4800 mensen gewond.

Oost-Ghouta bij Damascus is een van de laatste gebieden die in handen zijn van de rebellen. De afgelopen drie weken kreeg de regio te maken met de zwaarste aanvallen door het Syrische leger sinds het begin van de burgeroorlog zo'n zeven jaar geleden.

,,Elke dag horen wij van meer hopeloosheid, terwijl onze collega's de grenzen bereiken van wat mensen aankunnen'', aldus Meinie Nicolai, algemeen directeur van AzG.

Omstreden offensief

De Syrische leider Bashar al-Assad noemde de militaire operatie 'een voortzetting van de strijd tegen het terrorisme'. De president maakte duidelijk dat de strijd gewoon doorgaat, ondanks internationale kritiek.

  1. Premier MayBot, onverbeterlijk optimistisch en standvastig
    PREMIUM
    Profiel

    Premier MayBot, onverbeter­lijk optimis­tisch en standvas­tig

    De Britse premier Theresa May beleeft deze week de belangrijkste dagen van haar politieke carrière. Gisteren overleefde ze een vertrouwensstemming in haar Conservatieve partij, maar haar strijd is allesbehalve gestreden. Vandaag praat ze in Brussel nog één keer over haar brexitakkoord, dat in de huidige vorm op weinig goedkeuring kan rekenen in het Britse parlement. Een profiel van een standvastig premier.