Een vrouw houdt de handen vast van een slachtoffer dat op een vrachtwagen arriveert in het Getulio Vargas-ziekenhuis, na een politie-operatie in Rio de Janeiro.
Volledig scherm
Een vrouw houdt de handen vast van een slachtoffer dat op een vrachtwagen arriveert in het Getulio Vargas-ziekenhuis, na een politie-operatie in Rio de Janeiro. © AFP

Meer dan twintig doden bij politieactie tegen bendeleiders in Rio de Janeiro

Bij een actie van een speciale politie-eenheid in een sloppenwijk in het noorden van Rio de Janeiro zijn zeker 23 doden gevallen tijdens urenlange vuurgevechten tussen de politie en criminelen. De politie-eenheid naderde in de nacht van maandag op dinsdag de favela (sloppenwijk) Vila Cruzeiro en werd naar eigen zeggen meteen onder vuur genomen door drugsbendes.

  1. Ocasio-Cortez beschuldigt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellingen’
    1

    Oca­sio-Cor­tez beschul­digt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellin­gen’

    De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens het congreslid hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.