Meerdere doden en tientallen vermisten na instorten van gebouw in Mumbai

VIDEODoor het instorten van een pand in de Indiase miljoenenstad Mumbai zijn zeker twee doden gevallen. Andere berichten spreken van vier tot zelfs twaalf slachtoffers. Gevreesd wordt dat er 40 a 50 mensen in het gebouw waren toen het ineenstortte.

Volledig scherm
Puin wordt met de hand afgevoerd, omdat groot materieel niet door de smalle straten kan komen. © AP

Brandweerwoordvoerder Ashok Talpade zegt dat tientallen reddingswerkers naarstig onder het puin naar overlevenden zoeken. Brokstukken worden, via een menselijke ketting, met de hand afgevoerd. Groot materieel kan niet door de nauwe straten.

Tot dusver zijn vijf mensen uit de puinhopen gered, meldt de nieuwssite NDTV. Zij zijn met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Onder hen één kind, dat na behandeling naar huis mocht. Waarom het pand is ingestort, is nog niet bekend. Het zou al meer dan 100 jaar oud zijn.

,,Het gebouw stortte met donderend geraas in’’, vertelt een ooggetuige tegen een Indiase televisiezender. ,,We dachten dat er een aardbeving was.’’ Volgens regionaal politicus Devendra Fadnavis wonen er in het gebouw 15 families. Hen zou eerder gevraagd zijn het bouwvallige pand te verlaten, maar gaven aan die oproep geen gehoor.

Het pand van vier verdiepingen stond volgens Indiase media in de wijk Dongri in het zuiden van het centrum van de metropool. Volgens plaatselijke media is Dongri een dichtbevolkte wijk met veel oude en uitgewoonde panden. De wijk werd recent ook getroffen door buitensporige regenval.

Volledig scherm
Reddingswerkers en omwonenden zoeken naar overlevenden onder het puin. © REUTERS
Volledig scherm
Zeker twee personen kwamen om het leven, toen het gebouw instortte. © EPA
  1. Dochtertje (4) ziet hoe Nederlander haar moeder doodt met hakmes: ‘Ik zei stop, maar hij stopte niet’

    Dochtertje (4) ziet hoe Nederlan­der haar moeder doodt met hakmes: ‘Ik zei stop, maar hij stopte niet’

    De 42-jarige Nederlander Thomas C. bleef zijn vriendin steken, zelfs toen zijn dochtertje hem smeekte te stoppen. Dat bleek vandaag voor de Belgische rechter. C. wordt beschuldigd van doodslag op zijn 38-jarige vriendin en van poging doodslag op haar buurvrouw. ,,Mijn moeder is dood door mijn vader met een hakmes. Ik zei ‘stop’ maar hij stopte niet’’, verklaarde de 4-jarige dochter.