De man vluchtte na de aanval een flatgebouw in.
Volledig scherm
De man vluchtte na de aanval een flatgebouw in. © SWR

Meisje (14) overleden na mesaanval in Zuid-Duitsland, ander (13) zwaargewond

Een 27-jarige vluchteling heeft in een plaats in Zuid-Duitsland twee meisjes die onderweg waren naar school met een mes gestoken. De verdachte kwam uit een asielopvang en vluchtte na het misdrijf daarheen terug. Een meisje van 14 jaar is aan haar verwondingen overleden. Het andere meisje (13) ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

 1. Daar komen de tanks, maar komen ze op tijd? ‘Als Russen eerder toeslaan, heb je een serieus probleem’
  PREMIUM
  vijf vragen

  Daar komen de tanks, maar komen ze op tijd? ‘Als Russen eerder toeslaan, heb je een serieus probleem’

  Na maanden dubben en discussiëren besloten Duitsland en de VS, twee cruciale bondgenoten van Oekraïne, vandaag officieel tanks naar de frontlinie te sturen. Volgens experts zijn het er (nog) niet genoeg om de oorlog te beslissen, maar verschil kunnen de Abrams en Leopards wel degelijk maken. ‘Hiermee kun je op specifieke plekken een bres slaan in de Russische verdediging.’
 2. Politie geeft beelden fatale arrestatie Tyre Nichols vrij: geslagen, geschopt, met wapenstok bewerkt
  Update/Met video

  Politie geeft beelden fatale arrestatie Tyre Nichols vrij: geslagen, geschopt, met wapenstok bewerkt

  De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 01.00 uur (Nederlandse tijd) vier video’s vrijgegeven waarop te zien is hoe de 29-jarige Tyre Nichols drie weken geleden werd gearresteerd. Op de beelden is onder meer te zien hoe de zwarte Amerikaan door meerdere agenten wordt geschopt en geslagen. Hij overleed drie dagen na zijn arrestatie.