Volledig scherm
Foto ter illustratie. Strandgangers op Ibiza. © AFP

Meisje (3) vecht voor haar leven na inslikken achtergelaten xtc-pil in speeltuin Ibiza

Op Ibiza is een 3-jarig meisje in kritieke toestand geraakt na het inslikken van een xtc-pil die was achtergelaten in een speeltuin. Dat gebeurde terwijl ze met haar moeder en twee zussen op vakantie was in Santa Eulalia, de derde stad van het populaire Spaanse vakantie-eiland.

Het Russische meisje werd gisterochtend opgenomen in het Can Misses-ziekenhuis op het eiland, maar later op de dag overgebracht naar het ziekenhuis Son Espases op het eiland Mallorca vanwege de ernst van haar situatie. Daar wordt ze behandeld op de afdeling intensive care.

Een woordvoerder van de Guardia Civil bevestigt aan The Sun dat het kindje per ongeluk een xtc-pil had ingeslikt die ze in een speeltuin op de grond had gevonden en opgeraapt. ,,Ze was met vakantie op Ibiza. Tests hebben bevestigd dat het een xtc-pil was en we vermoeden dat een dealer of gebruiker die in het park heeft laten vallen en dat het kleine meisje dacht dat het een snoepje was.” De politie doet verder onderzoek. 

Santa Eulalia staat ook bekend als een van de meest gezinsvriendelijke toeristische bestemmingen van het eiland Ibiza. 

  1. Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloementuin

    Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloemen­tuin

    Bewust of onbewust: de kiekjes van het ‘partnerprogramma’, vandaag bij de G7 in Frankrijk, doen opvallend oubollig aan - tuttig zelfs. Terwijl de regeringsleiders zich achter gesloten deuren over zwaarwichtige zaken als de verhoudingen met Iran, Noord-Korea en China buigen, kijken hun vrouwen voor de ogen van de verzamelde wereldpers naar een riedeltje volksdansen, nippen onder toeziend oog van een Fransman met baret aan een glas bij een wijnproeverij of –zie hierboven- maken een ommetje door een tuin vol sierbloemen.