Volledig scherm
Een railvoertuig in een ondergrondse mijnschacht. (Archiefbeeld) © Shutterstock

Mijnongeluk China eist zeven doden

Zeven mensen zijn omgekomen bij een mijnongeluk in de Chinese stad Chongqing in het zuidwesten van het land. Drie mijnwerkers raakten gewond, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua State Agency.

Volgens de website chinadaily.com.cn brak de verbinding tussen een aantal voertuigen in een mijnschacht af, waardoor een van de voertuigen naar beneden stortte.

Van de gewonden is er één ernstig aan toe.

Misstanden

De Chinese mijnen worden beschouwd als de gevaarlijkste ter wereld. Er zijn amper veiligheidsvoorzieningen, het toezicht schiet tekort en mijnbouwbedrijven gooien het vaak op een akkoordje met lokale autoriteiten. De misstanden kosten elk jaar duizenden Chinese mijnwerkers het leven.

 1. Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strijders
  PREMIUM

  Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strij­ders

  Rijdend door de straten van de Noord-Syrische Qamishli klinkt er plotseling geweervuur. Even is het stil en dan weer een luid salvo. Sommige auto’s en een jongen op een brommer rijden gewoon door, anderen keren om. Wie er schiet en op wat, blijft gissen. Binnen een paar minuten rijden pick-ups van de Koerdische militie SDF door de straten. Ook ambulances. Auto’s toeteren, mannen schreeuwen. Tussen de huizen staan bewapende strijders.De meeste winkels zijn dicht.
 2. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

  Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

  In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.