Cody Bishop voor en na. De rechterfoto van Cody Bishop werd zeven maanden later gemaakt. De transformatie die hij onderging is schrikwekkend.
Volledig scherm
Cody Bishop voor en na. De rechterfoto van Cody Bishop werd zeven maanden later gemaakt. De transformatie die hij onderging is schrikwekkend. © Facebook Jennifer Salfen-Tracy

Moeder toont wat heroïne met haar zoon deed in confronterende Facebookpost

,,Het gezicht van heroïne en meth”, schrijft Jennifer Salfen-Tracy in een Facebookpost. Bij haar bericht plaatst de Amerikaanse vrouw twee foto’s van haar zoon. Op de ene foto ziet hij er opgewekt en kerngezond uit. Op de tweede foto, die zeven maanden later werd gemaakt, staat diezelfde zoon uitgemergeld afgebeeld, met een wrange blik op zijn gezicht en bloeddoorlopen ogen.

,,Mijn oudste zoon (Cody Bishop, red.) lijdt aan een verslaving”, schrijft Jennifer Salfen-Tracy afgelopen woensdag op. Door de schrikwekkende transformatie te delen, wil de Amerikaanse moeder anderen aansporen om hun leed te delen. ,,Ik heb geleerd dat veel personen en families met dezelfde hartpijn worstelen, maar er niet over praten.” Dat is volgens haar problematisch.

Maar nog erger: de moeder heeft geen idee waar haar drugsverslaafde zoon momenteel uithangt. ,,Hij is dakloos in Las Vegas en ik heb al enkele weken niets meer van hem gehoord”. ,,Horen dat het slecht met hem gaat is erg, maar niets horen is nog veel erger”, aldus de moeder van Cody. “Als je dit ziet, bel ons dan Cody”, besluit ze haar bericht.

Intussen gaat het bericht viraal, werd het maar liefst 57.000 keer gedeeld en ontving het 54.000 likes. In reacties laat de moeder weten dankbaar te zijn voor de vele steunbetuigingen. Ook laat ze weten dat mensen die Cody zien en willen helpen, niet zomaar op hem af moeten stappen. ,,We willen niet dat hij in angst wegvlucht.’’ Ze laat weten dat ze in contact staat met hulpverleners die weten wat ze moeten doen als haar zoon wordt teruggevonden.

Waarom zijn drugs zo verslavend? Klinisch farmacoloog prof. dr. Adam Cohen legt het uit bij de Universiteit van Nederland. Bekijk de video: 

  1. Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Italianen dragen hun mondkapjes in stijl (en dat mag wat kosten)

    Het eerste ‘post-lockdown’ weekend zit erop. Italianen zijn in groten getale de straat op gegaan. Op wat incidenten na is het redelijk rustig verlopen. Zeker hier in Rome houden mensen afstand en dragen ze een mondkapje. Er wordt in Italië altijd overal over gediscussieerd, vooral over eten, maar de mascherina staat niet ter discussie. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Lees hier alle eerdere afleveringen terug.