Moeder van bestuurder Charlottesville: Ik zei nog dat hij voorzichtig moest zijn

Samantha Bloom, de moeder van James Alex Fields (20) die ervan wordt verdacht gisteren op een mensenmenigte te zijn ingereden in het Amerikaanse Charlottesville, dacht dat haar zoon meedeed aan een mars voor Trump. Dat meldt persbureau AP. Ze had niet in de gaten dat de mars eigenlijk extreemrechts was.

Volledig scherm
James Alex Fields © AFP

,,Ik wist alleen dat hij naar een protest ging. Ik bedoel, ik probeer me ver te houden van zijn politieke opvattingen. Weet je, ik bemoei me daar niet te veel mee. Ik heb hem verhuisd naar zijn eigen appartement. Ik pas op zijn kat", vertelde Bloom aan AP. 

Het persbureau bracht Bloom op de hoogte van de actie van haar zoon. Ze wist niet dat de mars waar hij naartoe zou gaan een extreemrechtse was. Ze vertelt: ,,Ik dacht dat het iets met Trump te maken had. Hij is geen racist. Mijn zoon had ook een donkere vriend, dus..."

Voorzichtig

Naar eigen zeggen waarschuwde Bloom haar zoon nog voordat hij vertrok: ,,Ik zei nog dat hij voorzichtig moest zijn. En dat als ze zouden gaan protesteren, dat hij ervoor moest zorgen dat hij dat op een vredige manier deed."

Toen de verslaggever bleef aandringen, gaf Bloom aan zich toch nog meer te herinneren. Het woord alt-right had ze echter niet goed verstaan. ,,Hij gaf wel aan dat het 'albright' was", aldus Bloom. 

Quote

Ik zei dat als ze zouden gaan protesteren, dat hij ervoor moest zorgen dat hij dat op een vredige manier deed

Moord

James Alex Fields wordt ervan verdacht te zijn ingereden op demonstranten die hun ongenoegen uitten over de extreemrechtse protesten. Daarbij is een vrouw om het leven gekomen en raakten tientallen mensen gewond. Fields zit vast op verdenking van doodslag.