Sirhan Sirhan
Volledig scherm
Sirhan Sirhan © AP

Moordenaar Robert F. Kennedy komt na halve eeuw niet vrij: ‘Onvoldoende geleerd van straf’

De gouverneur van Californië weigert de moordenaar van politicus Robert F. Kennedy na een halve eeuw voorwaardelijk vrij te laten. Schutter Sirhan Sirhan (77) heeft onvoldoende geleerd van zijn straf, vindt de Democraat Gavin Newsom volgens de krant The Los Angeles Times.

 1. Coronaprotest Brussel loopt uit de hand: meer dan 70 arrestaties en dranghekken naar agenten gegooid
  video

  Coronapro­test Brussel loopt uit de hand: meer dan 70 arresta­ties en dranghek­ken naar agenten gegooid

  In Brussel is een betoging tegen de coronamaatregelen op rellen uitgelopen. De politie heeft zeker zeventig mensen aangehouden omdat ‘ze in het bezit waren van of gegooid hebben met projectielen, voor weerspannigheid en beschadigingen van de openbare weg‘, aldus een politiewoordvoerder. Er werd met hekken en brandend vuilnis gegooid naar agenten. Een gebouw van de Europese Unie en auto’s zijn beschadigd.
 2. Lichte antitankwapens, ‘killer-drones’ en Stinger-luchtdoelraketten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

  Lichte antitankwa­pens, ‘kil­ler-dro­nes’ en Stin­ger-luchtdoel­ra­ket­ten, dit wacht de Russen bij invasie Oekraïne

  Al ruim twee maanden houdt Rusland de wereld in spanning met ongewone troepenconcentraties vlakbij de Oekraïense grens. Volgens inlichtingendiensten van het buurland gaat het om meer dan 127.000 manschappen met gevechtsvoertuigen. Officieel zijn ze er voor ‘oefeningen’ met het Belarussische leger maar wat staat hen te wachten als ze Oekraïne binnenvallen?